Muutoksia kaukolämpöhinnastoon 1.1.2021 alkaen

18.11.2020 klo 12.35

Tässä uusi entistä yksinkertaisempi kaukolämpöhinnastomme! Olemme esimerkiksi poistaneet liittymis- ja perusmaksujen määräytymiskaavojen kertoimet, joiden käyttäminen ei ole enää välttämätöntä. Muutoksen vaikutuksesta asuin- ja liikekiinteistöjen liittymismaksut tulevat laskemaan ja teollisuusasiakkailta perittävät liittymismaksut pysyvät entisellä tasollaan. Perusmaksujen osalta suurempien asiakkaiden maksut kohoavat mutta omakotitalojen maksut pysyvät lähellä entistä tasoaan.

Perusmaksukomponenttien muutoksen lisäksi nostamme 1.1.2021 alkaen kaukolämpöenergian yksikköhintaa 5 % Orimattilan keskustan ja Artjärven alueilla. Kaukolämmön energian hinnan korotuksen taustalla on lämmöntuotantoon käytettyjen polttoaineiden hintakehitys. Etelä-Suomen alueen biopolttoaineiden hinta on edelleen ollut selvässä kasvusuunnassa, mutta trendin odotetaan tasaantuvan lähivuosina. Perusmaksukaavojen muutoksien ja energian hinnan korotuksen jälkeen omakotitalojen hinnan korotus tulee kokonaisuudessaan olemaan noin 4 %, joka vastaa 3,5- 4,5 €/kk (sis. alv 24%) lisäkustannusta. Suuremmilla asiakkailla korotuksen vaikutus kokonaishintaan tulee olemaan 4 – 6 % käyttöprofiilista riippuen.

Korotuksesta huolimatta hinnoittelumme pysyy edelleen kilpailukykyisenä muihin lämmitysmuotoihin verrattuna ja jatkamme kaukolämpötoimijoidenkin osalta energian hinnalla mitattuna maan edullisimmassa neljänneksessä.

Kaukolämpöhinnasto 1.1.2021

Ajankohtaista